KOAG-Muziekquiz groot succes!

« Terug naar het overzicht05 februari 2018-Robert Knoop

Afgelopen zaterdagavond werd de eerste muziekquiz gehouden in het clubhuis. De sfeer zat er, zeker na de goede resultaten van KOAG 3, 2 en uiteraard KOAG 1, vanaf het begin er goed in. In 8 rondes met totaal 54 liedjes gingen vele teams de strijd aan voor de overwinning. Het clubhuis was afgeladen vol en onze gasten uit Bleiswijk bleven – ondanks hun nederlaag – toch ook nog even gezellig hangen.

 

In de eerste ronde konden de deelnemers zich even opwarmen. De hits werden vrij makkelijk herkend, wie kent bijvoorbeeld niet “Happy” van Pharrel Williams? Na de zes liedjes uit de warming up kwamen 8 liedjes in de decennium-ronde. Naast de artiest en songtitel moesten de deelnemers ook het juiste decennium invullen. Zo komt Fields of gold van Sting uit de 90’s, California Dreamin’ van the Mamas 7 the Papas uit de 60’s. De derde ronde was de filmronde, de teams moesten de filmtitel raden bij de fragmenten. Veel kandidaten wisten niet de kaskrakers als 007 Spectre, Grease en Titanic te koppelen aan de liedjes. Voordat de drinkpauze aanbod kwam werd er nog een “alles of niets” ronde gespeeld. De punten werden alleen gegeven als zowel artiest + titel correct waren. Vermoedelijk was in deze ronde één van de moeilijkste fragmenten: het liedje Warum? gezongen door TicTacToe.

 

De pauze was hard nodig om iedereen weer te voorzien van een heerlijk drankje. De vrijwilligers achter de bar hadden hun handen vol om alle bestellingen af te handelen. Petje af voor hun inzet! De pauze duurde iets langer dan gepland en eigenlijk was dat een goed teken.

 

Na de pauze werd quiz hervat met een musicalronde. Ook in deze ronde zaten erg moeilijke nummers, waarschijnlijk had niemand de musical Zorro geraden bij het liedje Hope (gezongen door Tania Kross voor hoofdrolspeler Tommie Christiaan tijdens de Beste Zangers van Nederland). Nauwelijks bijgekomen van de musicals kwam de snelste ronde. Slechts enkele seconde kregen de deelnemers te horen. De instinker van de avond was Under pressure van Queen+Bowie, deze intro lijkt erg op die van Ice, ice baby gezongen door Vanilla Ice. In de een na laatste ronde kwamen nog enkele onedayflies aanbod. De bekende dansjes van de macarena en ketchup song werden goed nagedaan, maar dat leverde helaas geen punten op. De feeststemming kwam tot een hoogtepunt met de après ski ronde. Sommige deelnemers hadden de dag na de quiz nog het deuntje van Cowboys en indianen in hun hoofd.

 

De winnaars van het team De nachtegaaltjes van Tjeerd en Piet gingen met de hoofdprijs aan de haal. Iedereen had een leuke avond, de quizmaster zelf ook! Op naar een volgende activiteit.

 

Onze adverteerders: