KOAG 1 verstevigt haar koppositie !

« Terug naar het overzicht11 februari 2018-Cores Snoey

Afgelopen zaterdag moest KOAG naar Schiedam voor haar wedstrijd tegen Nexus, dat vorige week maar nipt verloor van mede koploper Reeuwijk (23-22). In de hele eerste helft was Nexus de bovenliggende partij en leek het te gaan stunten tegen KOAG. Aan de 9-6 ruststand viel niets af te dingen. KOAG mocht van geluk spreken dat de marge slechts 4 goals was.

 

Megan van Prooijen was grotendeels verantwoordelijk voor de ommekeer bij KOAG met vier goals in de tweede helft, waarvan drie vlak na rust en eentje in de eindfase die de marge weer op een veilige 4 bracht. Vijf minuten na rust stond er een gelijke stand op het scorebord (10-10).

Ook Eva Bongers (tegenwoordig actief in KOAG 4) was belangrijk. Ze liet zien het scoren in de hoofdmacht duidelijk niet verleerd te zijn. Haar inbreng gaf KOAG een boost waarmee het uit kon lopen naar 12-17. Nexus gaf zich echter niet gewonnen en bracht in de laatste tien minuten de marge terug naar drie (15-18). Het waren de KOAG dames (9 goals in de tweede helft) die de eindstand van 16-20 op het scorebord zette en dus kon KOAG opgelucht ademhalen.

Later op de avond zou Korbis van Reeuwijk winnen waarmee KOAG nu alleen aan kop gaat in de tweede klasse H, op 1 punt gevolgd door Korbis.

Volgende week moet KOAG thuis tegen WION, dat aan een zeer goede serie bezig is.

Aanvangstijd 19.20 Sporthal Sporthal Krimpenerwaardcollege

 

 

Onze adverteerders: