Peter Scheek terug bij KOAG !

« Terug naar het overzicht26 mei 2018-Cores Snoey

Met ingang van het seizoen 2018-2019 speelt Peter Scheek weer voor ckv KOAG.

De TC is zeer blij met de komst van Peter, die dit seizoen nog uitkomt in de basis van Blauw Wit in de korfballeague. Dat de 26-jarige getalenteerde Krimpenaar van enorme toegevoegde waarde zal zijn voor de KOAG-selectie, staat nu al vast.

Peter heeft altijd bij KOAG gespeeld, totdat hij ca. 8 jaar geleden besloot om over te stappen van KOAG A1 naar Nieuwerkerk A1, dat destijds in de hoogste klasse speelde.

De periode erna heeft Peter diverse overstappen gemaakt en zo enorm veel ervaring opgedaan en heel veel geleerd.

Na een terugkeer bij KOAG , waar hij een vaste waarde was in het eerste, vertrok hij naar Nieuwerkerk 2, dat dat seizoen uitkwam in de ereklasse. Samen met zijn zus Leanne, speelde hij samen in de selectie van Nieuwerkerk. De huidige hoofdtrainer van KOAG, Wout Schouten, was destijds ook zijn trainer.

Na Nieuwerkerk is Peter 4 jaar geleden begonnen aan zijn avontuur bij Blauw Wit, te Amsterdam. Deze vereniging behoort tot de top van Nederland en doen al jaren mee om het kampioenschap in Nederland.

Hier startte Peter Scheek in het tweede team, waarmee hij 3 jaar op rij veldkampioen is geworden en de zaal de play-offs heeft gehaald.

Tijdens zijn periode bij Blauw-Wit 2 pakte Peter steeds vaker minuten in de hoofdmacht, waarbij zijn entree in de Korfballeague direct één van zijn hoogtepunten werden. “Slechts één minuut spelen, maar wel de winnende binnenschieten, was een geweldige ervaring”, aldus Peter Scheek.

Dat was het begin van een periode, waarin hij steeds vaker werd ingezet bij Blauw Wit 1 en hij steeds meer van toegevoegde waarde werd. Tegenwoordig is Peter een vaste waarde in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Namens Blauw Wit heeft Peter 2x in Ahoy mogen spelen om de 3e/4e plek in de Korfballeague en 1x in de Ziggo Dome de finale mogen spelen tegen TOP.

Peter Scheek in Actie voor Blauw Wit 1.

Peter is 26 jaar en is agent in opleiding aan de politie academie in Rotterdam. De onregelmatigheid van werk, het vele reizen van en naar Amsterdam, werden steeds moeilijker te combineren.

Al die jaren is Peter altijd betrokken geweest bij KOAG. Zo is hij de afgelopen jaren trainer geweest van KOAG 3 en veel van zijn vrienden spelen bij KOAG in de selectie. Zijn vriendin Kaylee Spee, waarmee Peter sinds kort samenwoont, maakt ook deel uit van de KOAG-selectie.  Kortom, genoeg redenen die de stap terug naar KOAG eenvoudiger maakten.

Met zijn ervaring in het spelen met schotklok, presteren op hoog niveau en als echte teamspeler hoopt Peter samen met de technische staf de KOAG-selectie op een hoger niveau te brengen.

“Ik heb er in ieder geval erg veel zin in”, sluit Peter af.

 

 

Onze adverteerders: