KOAG1 wint 3e thuiswedstrijd

« Terug naar het overzicht07 oktober 2012-Christa de Leeuw

KOAG 1 heeft de 3e thuiswedstrijd in poule 1E wederom in winst omgezet. KOAG nam het op tegen HKC 1 uit Hardinxveld-Giessendam. HKC stond met 3 punten toch wel verrassend onderaan in de poule en KOAG stond met 1 puntje meer daar net boven. HKC sleepte vorige week de eerste overwinning binnen, terwijl KOAG hard onderuit ging bij promovendus KCR. Zaak was dus om dus de 2 punten in Krimpen te houden. Met Vanessa de Vries in de basis voor Marlies de Beijer floot scheidsrechter Hagenaars om 15.30 uur in.

HKC opende de wedstrijd sterk en nam brutaal een 0-1 voorsprong via een strafworp. KOAG antwoordde direct door via een foutief afgestopte doorloper ook een strafworp te verzilveren. HKC nam weer het voortouw en schoot de 1-2 binnen, maar dit was direct de laatste keer dat de bezoekers op voorsprong zouden komen. Na een kwartier gespeeld te hebben trok Mark Tissink via een fraaie doorloper de stand weer gelijk. De Jumbo formatie zette een tandje bij en kwam zo na een half uur spelen op een ruime voorsprong van 8-3. HKC probeerde aan te haken, maar kwam te kort om de wedstrijd echt spannend te maken. KOAG scoorde nog 3 goals, HKC 2 en met een 11-5 voorsprong werd de thee opgezocht.

Het doel was om na de ruste de score uit te breiden en zo duidelijk te laten zien dat Sportpark de Driekamp een onneembare vesting is voor onze tegenstanders. Dit pakte goed uit en via 12-5, 13-6 en 16-8 werd de achterstand voor HKC onoverbrugbaar. Met nog 10 minuten te spelen probeerde het 8-tal van coach Eric Rook de grens van 20 goals te halen, maar dit lukte niet. Beide ploegen scoorden nog 1 maal en de scheidsrechter floot na 70 minuten bij een stand van 17-9 af.

Een goede en verdiende overwinning voor KOAG, dat thuis nog ongeslagen is. Zaak is om ook de uitwedstrijden in winst om te zetten zodat er weer naar boven gekeken kan worden. Volgende week wacht oude bekende Korbatjo 1 uit Oud-Beijerland. Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren meerde malen tegen gekomen dus KOAG weet wat ze te wachten staat. Om 16.00 uur zal de wedstrijd op natuurgras starten.