• CKV KOAG wint van Vriendenschaar en speelt zichzelf in knotsgekke poule veilig

 • Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. Winst zou betekenen dat CKV KOAG zichzelf veilig zou spelen, verlies zou betekenen dat CKV KOAG tot op de laatste speeldag zou spelen om degradatie. Met Vriendenschaar stond er een lastige tegenstander op het programma, hoewel uit er met 23-26 werd gewonnen en de ploeg voor de wedstrijd 3 punten achter de thuisploeg in de rangschikking stond was het vlaggenschip gewaarschuwd.

  De uitploeg begon scherp en schoot in de tweede aanval direct de 0-1 binnen, in de daaropvolgende aanval was het Vermeer met een onderhandse frommel goal die voor de 1-1 aantekende. Toen de aanval daarna Vriendenschaar direct voor de 1-2 aantekende was de toon gezet en beloofde het een heet avondje te worden.
  In een fysieke wedstrijd, waarbij de scheidsrechters weinig toelieten en niet altijd even consequent floten, zou CKV KOAG eigenlijk de hele tijd achter de feiten aanlopen. Via 3-4 en 4-6 stond er na een kwartier spelen een 6-11 tussenstand op het scorebord. Vooral het 1e aanvalsvak had moeite om zich onder de fysieke druk van Vriendenschaar uit te spelen waardoor coach Muurling al vroeg in de wedstrijd ingreep door het inbrengen van Blankers en Sweben. Hoewel dit niet direct het gewenste effect had knokte de thuisploeg zich via 7-12 naar een 9-12 ruststand. In ieder geval een uitgangspositie om nog aanspraak te maken op een overwinning.

  In de rust was er tijd om alle puntjes op de spreekwoordelijk i te zetten en er voor te zorgen dat iedereen wist wat zijn of haar taak was. CKV KOAG had eerder bewezen van een achterstand terug te kunnen komen en ook nu bleek dat uiteindelijk het geval. Net na rust was het direct Sweben met een mooie doorloopbal die zorgde voor de 10-12. Na de 10-13 van Vriendenschaar was het Scheek met een belangrijke vrije bal die voor de aansluiting zorgde met de 11-13. Toch liep de uitspelende ploeg weer uit naar 12-16, dit was ook het moment dat Kraaijeveld in de ploeg kwam welke uiteindelijk een belangrijke rol zou gaan spelen.

  Door goals van diezelfde Kraaijeveld en een andere invaller Blankers stond het drie aanvallen later weer 14-16 en was alles weer mogelijk. Toen Scheek snel daarna de 15-16 aantekende leek de wedstrijd volledig te kantelen. Helaas waren de aanval daarna een viertal 100% kansen niet aan de thuisploeg besteed, dit was het signaal voor Vriendenschaar om weer aan te zetten waardoor er binnen 4 minuten weer een verschil was van 3 doelpunten, 15-18.

  Toch wist CKV KOAG weer zijn rug te rechten en onder aanvoering van Kraaijeveld, welke zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke rol had, de 16-18 te maken. Dit was wel het moment dat de wedstrijd volledig kantelde. Middels een run van 7-0 in het voordeel van CKV KOAG, door goals van onder andere Vermeer, Scheek en wederom Kraaijeveld, stond er 5 minuten voor tijd een 22-18 voorsprong op het bord. Dat er uiteindelijk een 22-21 overwinning op het scorebord staat zegt iets over de laatste 5 minuten.

  Al met al een knappe en belangrijke overwinning. De thuisploeg heeft laten zien over veerkracht te beschikken waarbij wederom de wissels een cruciale rol spelen. Dit zegt iets over de breedte van de selectie. CKV KOAG is hierdoor 2 wedstrijden voor het einde definitief veilig.

   

  Patrick