• De penningmeester loopt fluitend door de zaal

 • Nu we bijna aan het eind van de zaalcompetitie zijn, wil ik jullie alvast berichten dat we de KNKV-verplichting in de zaal bijna helemaal ingevuld hebben. Op drie ronden van het einde is dit de tussenstand:

  Aantal te fluiten wedstrijden in de zaal

  Gefloten wedstrijden

  Tekort aan wedstrijden

  Financiële Sanctie

  Sportieve Sanctie

  57

  42

  15

  EURO 453,75

  0 punten in mindering


  En als je weet dat afgelopen zaterdag de meest productieve was van het hele zaalseizoen (1x juryvoorzitter, 1x beoordelaar, 2x scout en vier scheidsrechters): 6,5 punt. In de wetenschap dat er de komende twee ronden sowieso nog 3x juryvoorzitter meetelt, zitten we effectief op 7 wedstrijden tekort. Robert en Thomas gaan sowieso allebei nog 1 x fluiten: dat is 5! Bas fluit normaal gesproken elke week. Dat is drie .. Ik scout de laatste weken twee wedstrijden per weekend. Dat zou één betekenen.

  Of we de NUL gaan halen is minder relevant. Als je er zo dicht bij bent, dan is het lullig om op -1 te komen. Dat zou inhouden dat de boete voor de zaalperiode beperkt blijft tot Euro 30,-

  Een beetje marktkoopman zou zeggen: “Wie maakt me los?”. En dat is misschien wel de brug naar een forse scheut realiteit. Het feit dat we het zo goed doen, heeft (nog) weinig te maken met beleid, maar met de inspanningen van een paar individuen. Maar daar kom ik een volgende keer op terug. Laten we er nu gelukkig mee zijn dat dit zwaard van Damocles niet is gevallen.

  Tot ziens aan de lijn,

  Hanko