• Kampioenen!

 • Kampioen!!

  We hebben met z’n allen de neiging om alleen naar de teams te kijken of er kampioenen zijn. Maar we hebben met z’n allen er ook voor gezorgd dat we op het gebied van scheidsrechters wat te vieren hebben!! Want net zoals in de zaal hebben we na de laatste veldwedstrijd voor geen enkel team punten in mindering en ook nu hebben we weer een bonus gescoord, omdat we meer gedaan hebben dan we verplicht waren te doen.

  Hoeveel wedstrijden moesten we fluiten om geen punten in mindering te krijgen?

  52

  Hoeveel wedstrijden moesten we fluiten om geen boete te krijgen?

  31

  Hoeveel hebben we er gefloten/gescout/gejureerd en beoordeeld?

  58

  Zes wedstrijden meer dan we zouden moeten. Een hele knappe prestatie die niet gerealiseerd had kunnen worden door onze vaste crew, maar ook door de senioren die thuis een KNKV-wedstrijd floten, omdat er geen KNKV-scheidsrechter beschikbaar was. Dat fenomeen van niet beschikbare KNKV-scheidsrechters deed zich met name voor bij S3, S4, A1 en B1. Van de 12 thuiswedstrijden hebben we er zeven zelf moeten fluiten. Jack in het bijzonder nam er drie voor zijn rekening, waarbij zelf een wedstrijd van de A1 op het allerlaatste moment, waarop hij als reserve niet eens was ingedeeld. Dankjewel Jack!! En ik ben blij dat je je beschikbaar hebt gesteld om volgend seizoen als reservescheidsrechter te acteren. Daarbij ontlast je andere spelers uit de seniorenteams die anders als vrijwilliger hadden moeten invallen.

  Ook op het veld levert het fluiten dus geld op!! Voor de zes wedstrijden overscore krijgen we van het KNKV een bonus. Die draait uit op een kleine EURO 150,-. De zeven thuiswedstrijden tellen ook mee, omdat we van KNKV een gedeelte van de wedstrijdbijdrage terugkrijgen als we KNKV-wedstrijden bij KOAG zelf fluiten. Dat levert ook nog eens bijna EURO 250,- op. Als we naar het complete seizoen kijken dan is de positieve bijdrage van de arbitrage ruim EURO 1.300,-

  Een ander aspect in het fluiten van wedstrijden is ook het fluiten in het breedtekorfbal. Met o.a. vijf E-teams en 3 F-teams hebben we veel wedstrijden te begeleiden. Je probeert daarin een zo eerlijke manier in te delen. Maar door het competitieprogramma wordt je soms verrast en lukt dat niet altijd.

  S1: Moest 4 wedstrijden fluiten en stonden er op 5 reserve. Uiteindelijk hebben ze er 8 gefloten

  S2: Moest 6 wedstrijden fluiten en stonden er op 1 reserve. 6 wedstrijden hebben ze gefloten.

  S3: Moest 6 wedstrijden fluiten en stonden er op 4 reserve. Zij kwamen tot 6 wedstrijden.

  S4: Moest 6 wedstrijden fluiten en stonden op 2 wedstrijden reserve. Uiteindelijk floten ze er 9. En dat met een beperkt aantal mensen die gefloten hebben. Daar was wat kunst- en vliegwerk voor nodig. Het hielp ook dat S4 bijna alle wedstrijden doordeweeks heeft gespeeld. Daardoor kon Jack een wedstrijd extra op zaterdag pakken 😊. Maar chapeau!!!

  S5: Moest 5 wedstrijden fluiten en floten er ook 5.
  A1: Moest 5 wedstrijden fluiten en hebben er uiteindelijk 5 gefloten.

  B1: Moest 6 wedstrijden fluiten en hebben er uiteindelijk 6 gefloten.
  B2: Moest 4 wedstrijden fluiten en hebben er uiteindelijk 4 gefloten. Als ik van tevoren had geweten dat jullie programma zo vaak gewisseld zou worden naar een doordeweekse avond, had je een extra wedstrijdje moeten fluiten 😊.  

  Ook voor deze verplichting is het goed om een ieder te bedanken die hier zijn bijdrage aan heeft geleverd. Hoe meer seniorenleden en-teams, des te makkelijker wordt het om deze eerlijk over de teams te verspreiden. Volgend jaar wordt de spoeling nog dunner, omdat er dan maar vier seniorenteams zijn in plaats van vijf. Aan de andere kant hebben we dan wel weer twee A-teams.

  Tenslotte duim ik voor Robert. Onzichtbaar voor jullie floot hij op het veld ver weg of doordeweeks. Omdat hij weer gestart is als scheidsrechter heeft hij 3x een begeleiding gehad vanuit het KNKV en daar heeft hij allemaal positieve feedback op gehad. Vorige week werd hij beoordeeld en kreeg een 8 als score. Het KNKV promoveert/degradeert 4x per jaar een aantal scheidsrechters. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of Robert promoveert. Ik wil jullie niet onthouden wat er in het rapport stond van die laatste wedstrijd:

  “Hij floot een prima wedstrijd in deze sportieve derby. Hij paste regelmatig de voordeelregel toe wat de wedstrijd zeker ten goede kwam. En kreeg na afloop de nodige lof toegezwaaid van vele betrokkenen voor zijn prima leiding”.

  “Bij een heel klein opstootje greep de scheidsrechter op passende wijze in door ze toe te spreken. Daarna geen opstootje meer dankzij goed optreden van de leidsman bij deze wedstrijd”.

  “De scheidsrechter had de wedstrijd prima onder controle en kreeg van de bank en spelers/speelsters geen commentaar. De ploegen waren blij en gelukkig met deze scheidsrechter vertelde de coaches mij (lees: de beoordelaar)”.

  Beter kan niet, Robert. Steek de complimenten in je zak!! En als je nu niet promoveert dan toch wel op korte termijn.

  Tot ziens langs de lijn,

  Hanko