• Koag 1 als koploper de zaal in

• Koag 1 als koploper de zaal in, Koag 2 pakt een punt.

Op een zonovergoten terras in Madrid blikken we terug naar de mooie clashes tussen Albatros en Koag. Waar Koag A1 de overwinning uit de vingers liet glippen, Koag 2 een punt pakte en het vlaggenschip met de 2 punten aan de haal ging.

Terugblik
    Een korte terugblik naar vorige week waar de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma stond. Op sportpark de X pakte Koag 1 alweer de 5e overwinning op rij.

Kinderdijk kende nog een ongekend goede start van de wedstrijd waarin het een ruime voorsprong pakte (0-5 en 1-6). Nog voor rust wist Koag orde op zaken te stellen. De ruime achterstand werd omgedraaid naar een knappe 8-7 voorsprong. Waarnaar er gerust zou gaan worden met een 8-8 tussenstand.

Direct na rust nam Koag het heft in handen en liep uit naar een 13-10 voorsprong. Maar Kinderdijk liet maar weer eens blijken een taaie tegenstander te zijn en de wedstrijd nog maar eens te kantelen. De Krimpense motor begon weer wat te haperen en de doelpunten bleven uit. Met nog een minuut of 5 op de klok keek Koag tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Door doelpunten in de slotfase van Peter Scheek en Katinka Hoekman wist Koag de 2 punten uit het vuur te slepen.

Net niet..
    Dan terug naar de dag van gisteren. Waar Koag A1 het spits mocht afbijten en me liet terug denken aan de 1e wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd waarin Koag A1 50 minuten lang de controle had en het de laatste 10 minuten stil viel en zo uiteindelijk de wedstrijd verloor. Helaas gebeurde gisteren vrijwel hetzelfde. In de slotfase van de wedstrijd kwam de ploeg van Remco den Otter langszij, pakte de voorsprong en zou uiteindelijk de wedstrijd winnen. Zonde.. maar goed om te zien dat Koag A1 het de koploper tweemaal ongelofelijk moeilijk wist te maken.

Top 3
    Dan de beurt aan Koag 2. Wat samen met Albatros 2 deelnemer was van een welbekende flipperkast wedstrijd. Beide ploegen wisten niet los te komen van elkaar en het verschil zou altijd binnen de 2 doelpunten blijven. Vlak voor tijd zette good old Smit de gelijkmaker op het scorebord. Albatros 2 dacht nog even de volle buit mee te nemen naar Zwijndrecht maar dat feestje werd verstoord.

Door het gelijke spel neemt Koag 2 nu de 3e plaats in en kan het na het zaalseizoen naar boven blijven kijken.

Herbstmeister
    Even terug naar 11 september waar Koag 1 een prima wedstrijd op de mat wist te leggen. Maar uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd genoeg moest nemen met een nipte verlies partij. Niet nodig maar het gebeurde wel. Kijkend naar de ranglijst zien we dat Albatros op 11 punten staat uit 7 wedstrijden Koag volgt op een punt.

Dan terug naar de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploeg nog een beetje aftasten in de regenachtige omstandigheden. Na wat stuivertje wisselen neemt Koag het heft in handen. Onder leiding van aanvoerder Ruben Vermeer en Annick Heuvelman neemt Koag verder afstand van Albatros. Waarnaar er met 8-5 gerust zou worden. Misschien een iets te klein verschil als we naar het spelbeeld van de wedstrijd kijken. Koag had het betere van het spel maar wist niet al verder weg te lopen van Albatros.

Direct na rust komt Koag direct op een gat van vier doelpunten. Je hebt dan de goede hoop dat het gat vergroot wordt en de wedstrijd gespeeld zou zijn maar dat zou zeker niet gebeuren. Albatros zou uiteindelijk de ruggen rechten en weer gelijk komen tot 11-11.

Verder dan de gelijke stand van 11-11 zou Albatros uiteindelijk niet komen. Koag neemt net als voor rust het heft in handen en neemt de volledige regie over in de wedstrijd. Door goals van Peter Scheek, Tom Louwes en Katinka Hoekman neemt Koag weer afstand van Albatros. Bij de stand van 16-14 zou Albatros de 16-15 nog maken voor de statistieken maar de 2 punten blijven in Krimpen a/d IJssel!

De koppositie wordt overgenomen van Albatros maar één zwaluw maakt nog geen zomer. We zullen na de zaalcompetitie vol aan de bak moeten om dit vast te houden. Met 4 ploegen die nog heel dicht bij elkaar liggen. Maar goed om te zien dat alles volledig in eigen handen is.