• Koag 1 dendert door, Koag 2 komt net tekort.

• Afgelopen zaterdag stond alweer de vierde uitwedstrijd van het seizoen op het programma in het wel bekende Oost-Souburg. Voor zowel het eerste als het tweede stond Fortis op het programma. Fortis 2 kent een prima seizoensstart met 8 punten uit 5 wedstrijden. Fortis 1 kent een lastigere start van de competitie met 4 punten uit 5 wedstrijden.

Na een teleurstellende zaterdag vorige week voor Koag 2 waar op eigen veld nipt werd verloren van Oranje Wit 3 was de ploeg van Cores Snoeij opzoek naar eerherstel. Het was zaak om direct scherp aan de wedstrijd te starten en niet achter de feiten aan te lopen. Scherp en fel werd zeker gestart aan de wedstrijd maar de doelpunten regen bleef uit. In de rust keek de ploeg tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Na rust kwam Koag 2 nog op 1 puntje verschil maar zou de wedstrijd uit eindelijk nipt verliezen met 13-15..

Tussen de twee wedstrijden door bereikte ons de uitslagen van Koag 3 en Koag A1. Koag 3 scoorde er flink op los en behaalde een prachtige 10-26 overwinning in Rhoon. Koag A1 won voor de tweede keer in 3 weken. Op bezoek in Arnemuiden behaalde de ploeg van Peter Scheek een 9-17 overwinning.

Dan de beurt aan de hoofdmacht. Na 3 winst partijen was Koag 1 op zoek naar de vier op ’n rij. Met Emma Scherstra en Rein Douma weer in de basis startte Koag 1 verder in de vertrouwde opstelling. Fortis wat op voorhand altijd lastige uitwedstrijden zijn pakte achteraf gezien de eerste en enige voorsprong van de wedstrijd. Na de 1-0 van Fortis nam Koag het heft in handen. Goed en geduldig korfbal resulteerde in een 1-6 voorsprong. Na ongeveer 20 minuten spelen begon de goed draaiende motor van Koag iets te haperen. Fortis kwam net voor rust terug tot een gat van 2 en we zouden met een 4-6 stand gaan rusten.
    Direct na rust een vrijwel zelfde beeld als de eerste 20 minuten van de eerste helft. Verdedigend stond het als een huis, aanvallend vrij en frivool. Door goals van Peter Scheek en Ditte Bouwman werd er weer afstand genomen van Fortis en het gat vergroot naar 4 goals verschil. Bij de tussenstand van 5-9 komt er even een mooie statistiek naar boven. 9 goals over 9 verschillende schijven! Hulde! Een enorm sterke fase in tweede helft waarin van 5-9 naar 6-15 wordt uitgelopen zou de wedstrijd in het slot gooien. Koag speelt de wedstrijd zeer volwassen uit en pakt een zeer verdiende 11-17 overwinning.

Met een drankje in de hand bereiken ons de uitslagen van de overige ploegen uit de poule. Wat betekend dat Koag weer volop meedoet in de race voor de bovenste plaatsen. Komende zaterdag staan voor zowel Koag 1 als Koag 2 thuiswedstrijden op het programma tegen Kinderdijk. Vanaf 14:00 hopen we jullie allemaal weer te zien! Tot dan!