• KOAG-boekje over fluiten van E- en F-ploegen beschikbaar

 • In een vorig stuk op de website van KOAG schreef ik al dat ik bezig was met een klein boekje. Het enige dat nog ontbrak waren toepasselijke foto’s. Die heb ik afgelopen zaterdag kunnen maken. Het boekje moet een handvat geven aan KOAG-leden die betrokken zijn bij het wel en wee van de E- en F-ploegen. Het is vooral bedoeld voor hen die een wedstrijd van de E- of F-ploegen moeten fluiten. Maar ik denk dat er ook nog wel nuttige informatie in kan staan voor ouders, trainers of andere geïnteresseerden. Het boekje is gratis te downloaden onderaan dit artikel.   

  Sommige mensen willen deze teams niet fluiten, omdat het zo afwijkt van de spelregels die bij hun eigen team gelden. Andere willen juist alleen maar deze teams fluiten, omdat ze het leuk vinden om kinderen op deze leeftijd de weg te wijzen. En beide begrijp ik. Vanwege het leeftijdsverschil tussen scheidsrechters en de spelers worden A- en B-teams vooral ingezet op het leiden van dergelijke wedstrijden.

  Afgelopen zaterdag floot Niels één van de F-teams en hij deed dat zo leuk dat ik hem er de complimenten voor gaf. En daarom staat hij op de voorkant van dit boekje. Hij stopte veel energie in het ‘coachen’ van beide ploegen en kreeg daarvoor een mooie beloning in de vorm van een ‘big smile’ van één van de spelers voor terug.

  Mocht je vragen, of kritiek hebben over de inhoud, spreek me gerust aan. Complimenten mag ook 😊

  Tot ziens aan de lijn,

  Hanko van Ooijen (hanko_vanooijen@hotmail.com)   

  Download hier het boekje