Sterke start KOAG 1

17 september 2020, 00:00

Sterke start voor Koag 1

 

Vorige week zaterdag was de start van het nieuwe korfbalseizoen. Een op het oog bijzonder seizoen waarin we te maken zullen krijgen met veel onzekerheden. Niet alleen een bijzonder korfbalseizoen maar vooral een hele gekke tijd waarin we nu zijn beland. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat we ons houden aan de voorschriften en er toch een mooi seizoen van maken!

Terug naar vorige week. Koag ontving op sportpark de Groene Wetering Die Haghe. Vooraf gezien een mogelijke kandidaat voor de top 4. Maar dit zou ook zomaar Haagse bluf kunnen zijn.

Koag zou ongelofelijk sterk en scherp starten aan de wedstrijd. Verdedigend ijzersterk en aanvallend dynamisch korfbal over vele schijven. Na 10 minuten zou Die Haghe voor het eerst op het scorebord komen bij een tussenstand van 5-1. Na de sterke openingsfase met een ongrijpbare Peter Scheek (60% schotpercentage in 60 minuten) zou de lijn van de eerste minuten alleen maar verder doorgetrokken worden. Met een stand van 15-7 zouden we de rust bereiken.

Dat Die Haghe na rust feller zou starten was te verwachten. Ondanks dat dat gebeurde bleef Koag ijzig koel. Na een korte periode zonder goals gooide Naomi 't Hart met de 18-12 de wedstrijd op slot. De einstand zou uiteindelijk bepaald worden op 21-14. Goals over 8 schijven, een geweldige eerste helft en veel publiek.

Dan afgelopen zaterdag. De eerste uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander Ondo (op naar de overwinning) uit 's Gravenzande won redelijk verrassend van HKV/Ons Eibernest. Een gelijk opgaande wedstrijd met een sterk einde leverde Ondo de 2 punten op.

Als voorafje kregen we Ondo A1 voorgeschoteld onder leiding van onze eigen Tom. Ondo A1 zou uiteindelijk winnen met 15-14.

Koag dat afgelopen zaterdag op 1 plek wijzigde (Annick Heuvelman verving Naomi 't Hart) startte de wedstrijd stroef. Na een minuut of 10 bij een stand van 3-1 in het voordeel van Ondo leek Koag wat meer in de wedstrijd te komen. Door goals van Peter Scheek en Annick Heuvelman zou Koag weer langszij komen.

Bij een tussenstand van 5-5 nam Koag het heft in handen. Eerst waren het Ruben Vermeer en Rein Douma van afstand en later Thomas de Vette en Peter Scheek die de ruststand van 5-9 op het scorebord brachten.

Direct na rust ging Koag vrolijk verder waar het de eerste helft mee eindigde. Verdedigend het ontregelen van Ondo en zelf de score verder uitbouwen naar een stand van 8-17. Een kwartier voor tijd liet Koag de teugels een beetje vieren en vergat verder uit te lopen. Ondo kwam nog wat dichterbij wat een 14-18 eindstand op het scorebord bracht. Uiteindelijk een prima overwinning in een minder aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Aankomende zaterdag staat de derde competitie ronde op het programma. Om 15:30 ontvangen we op sportpark de Groene Wetering Achilles uit Den Haag. Koag en Achilles beide nog zonder puntverlies gaan met elkaar de strijd aan om de koppositie!

We hopen dat jullie ons komen aanmoedigen op weg naar de overwinning!


  

Sportpark de Groene Wetering Krimpen A/D IJssel

Zaterdag 19 september 15:30

 

Overzicht

Sponsoring

CKV KOAG is een dynamische en open vereniging. Een vereniging die nog volledig bestuurd wordt door vrijwilligers en een vereniging waar iedereen van harte welkom is. Met ca. 350 leden is KOAG een grote sportvereniging in Krimpen aan den IJssel. Ook in de regio behoort KOAG tot de grotere korfbalverenigingen.