• PROMOTIE ROBERT KNOOP

 • Het is Robert gelukt om in enkele maanden tijd te promoveren naar Groep 5 van alle KNKV-scheidsrechters. Dat is een grote felicitatie waard!!

  Je weet, dat als je weer begint met fluiten, dat je dan door de spreekwoordelijke zure appel moet bijten. Het zijn bij voorbaat niet de meest aansprekende wedstrijden die je krijgt toegewezen. Je moet ook die wedstrijden in volle concentratie fluiten. Niet alleen omdat die ploegen er recht op hebben, maar ook omdat je door KNKV-begeleiders begeleid wordt om te zien of je op het juiste niveau bent ingedeeld. Eén slap momentje, één ploeg die niet wil korfballen en je bent de Sjaak. En die begeleiders hebben aangegeven dat hij te goed is voor het niveau waarop hij was ingedeeld.

  Dat betekent dat hij straks wordt aangewezen op wedstrijden in 3e, 4e, A1-Klasse en C-Hoofdklasse alsook in de Reserve 1e en Reserve 2e Klasse. Voor diegenen die dit niets zegt: dit is o.a. het niveau waarop KOAG A1 en/of KOAG 2 na de vakantie gaat spelen. Ik vind dat meer dan terecht. Ik zie, als KNKV-scout, vele scheidsrechters in Groep 4 en Groep 5 en Robert kan daarin makkelijk mee. Zijn plafond is zeker niet Groep 5; er zit nog rek in.

  Zijn doel is om voordat de zaal start nog een keer te promoveren, omdat hij graag B-Hoofdklasse-wedstrijden wil fluiten. Dan fluit je de Top van Nederland, maar daarvoor moet je in Groep 4 terecht komen. Dat snelle groeipad is ambitieus, maar niet onmogelijk. Het KNKV selecteert door en als je goed bent, kun je ook tijdens het seizoen nog een stap maken.

  Robert, je hebt het verdiend!! En succes komende competitie.

  Tot ziens langs de lijn,

  Hanko