• SCHEIDSRECHTERS 13-09

 • KOAG Scheidsrechters

  De afgelopen weken heeft een aantal mensen, na het bekend worden van het totale KNKV-programma, zich gebogen over de uitdaging om elke wedstrijd van een scheidsrechter te voorzien. Eigenlijk niet precies dat ... We hebben gekeken uit welke ploeg de scheidsrechter zou moeten komen. Jullie hebben als het goed is, van de aanvoerder/coach doorgekregen welke wedstrijden door jullie team gefloten moet worden in de 1e helft van de competitie.

  De wensen van KOAG en de uitwerking naar het Programma door het KNKV leidden bij ons tot flinke vraagtekens, die nog steeds niet volledig zijn opgelost. Eén van de belangrijke puzzels is hoe een wedstrijd van KOAG 5 midden op de dag gefloten moet worden, terwijl KOAG 1 t/m KOAG 4 een uitwedstrijd moet spelen. Wellicht zit er een oplossing in meer spreiding van het Programma over alle zaterdagen, of zijn er mogelijkheden om later op de dag te spelen. Afgelopen zaterdag speelde b.v. niemand een thuiswedstrijd, terwijl komende zaterdag het programma bomvol is met thuiswedstrijden. Met hulp van het wedstrijdsecretariaat gaan we hier een oplossing voor vinden.    

  Welke wedstrijden moet KOAG fluiten? Sowieso alle thuiswedstrijden in het zgn. breedtekorfbal. Met uitzondering van KOAG 1 t/m KOAG 4, KOAG A1 en KOAG B1 zijn dat alle thuiswedstrijden van alle andere 14 teams. Het kan dan ook niet anders dat bij een vol Programma op een zaterdag meerdere wedstrijden door één team moet worden gefloten. Maar het kan ook zijn dat er geen externe scheidsrechter gevonden kan worden voor ploegen in het wedstrijdkorfbal. In dat geval moet KOAG een scheidsrechter leveren en dat kan natuurlijk geen beginner zijn. Het is fijn omdat de wedstrijden meetellen in de KNKV-verplichting (daardoor wordt boete lager), maar qua planning moeten we er wel rekening mee houden. Op dit moment zijn er al vier wedstrijden, waar iemand waarschijnlijk zal moeten invallen (KOAG S4 en KOAG B1 zaterdag a.s. en KOAG B1 op 25 september en 2 oktober. Meerdere handen maken licht werk; laat het fluiten van wedstrijden niet door ‘the usual suspects’ fluiten!! Ik probeer bij iedereen uit de A-jeugd op zaterdag langs de lijn te staan om te helpen waar je als scheidsrechter het beste op kunt letten. Maar bij zo’n vol Programma is het voor mij ook schipperen.   

  Hoe zit het ook al weer met het spelregelbewijs? We willen dat alle spelers/speelsters tot en met de B-aspiranten dit spelregelbewijs gehaald hebben. Dat de B-teams nog niet volledig hun bewijs hebben gehaald, dat kunnen we begrijpen… Maar seniorenteams? Doordat er opzeggingen zijn geweest en spelers dit seizoen in andere teams spelen hebben sommige teams een grotere uitdaging dan vorig seizoen en hebben andere teams geluk, omdat hun teams zijn aangevuld met spelers en speelsters met een spelregelbewijs.

  KOAG 1: (8/10)                    KOAG A1: (8/9)                    KOAG B1: (4/8)
  KOAG 2: (9*/10)                  KOAG A2; (2/9)                    KOAG B2: (0/9)
  KOAG 3: (9/11)                    KOAG A3: (3/8)
  KOAG 4: (1*/10)
  KOAG 5: (4/10)

  De volgende spelers/speelsters hebben de zomervakantie goed gebruikt en hun spelregelbewijs gehaald: Jesse, Matthias, Iris, Tom, Fleur, Nina, Anne, Jort, Vera, Bart en Alex. En Femke en Julia zijn er bijna..  

  Tot zaterdag langs de lijn,

  Hanko

  De ploegen met een * hebben spelers/speelsters die een vrijstelling van het KNKV (maar niet van KOAG) hebben gekregen om het spelregelbewijs te halen