• KOAG Scheidsrechters - Update 17-05

  Inmiddels is duidelijk geworden dat het korfballen tot aan de zomervakantie niets wordt. Daarmee werpen meteen de schaduwen van het nieuwe seizoen zich vooruit. Hoe gaan we voorkomen dat we het enthousiasme over het weer samen kunnen spelen in september wordt gedwarsboomd door het invullen van allerlei verplichtingen? De TC heeft al een eerste bericht uitgestuurd en er worden namen verzameld wie in de begeleiding van teams een rol zou kunnen gaan spelen. Dat ben ik samen met Peter Scheek ook aan het doen.

  In mijn eerste bericht (https://www.ckvkoag.nl/scheidsrechters) heb ik de noodklok geluid over het grote tekort aan wedstrijden die KOAG fluit. Die boodschap is onveranderd, maar er zijn toezeggingen gedaan door KOAG-leden om aan een scheidsrechterscursus te beginnen. Hierover later meer, maar eerst nog wat saais:

  Hoe bepaalt KNKV het aantal wedstrijden dat door KOAG ingevuld moet worden?

  Het KNKV gaat uit van het aantal thuiswedstrijden van KOAG-ploegen in het wedstrijdkorfbal. Dat is de basis. Ga voor het gemak uit van een poule van acht ploegen, dan speel je zeven thuiswedstrijden per seizoen. Met zeven ploegen in het wedstrijdkorfbal wordt dan de verplichting als volgt bepaald:

  7 ploegen x 7 wedstrijden x 1,25 = 61 wedstrijden.

  En als in de zaal dezelfde situatie geldt, dan moeten we in één korfbalseizoen 122 wedstrijden begeleiden. Wedstrijden op sportcomplexen buiten Krimpen, tenzij we wedstrijden kunnen overnemen van andere verenigingen die bij KOAG moeten fluiten en zij niemand beschikbaar hebben. Zo’n wedstrijd telt dan alleen mee, als deze door een KOAG-lid met een scheidsrechterdiploma wordt gefloten. En als je dan bedenkt, dat één niet gefloten wedstrijd KOAG 30 Euro kost, dan hoef je geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat het water aan de lippen staat.

  Tenslotte nog een update over het spelregelbewijs. De taart staat in de vriezer; er is slechts sporadisch beweging. Mijn complimenten gaan uit naar Babette, Michelle, Naomi en Tom die het spelregelbewijs inmiddels gehaald hebben. Mocht je toch nog wat koudwatervrees hebben, of je afvragen welke kennis nu gevraagd wordt in zo’n spelregelbewijs, of je in teamverband zou willen oefenen: ik heb een KAHOOT-quiz met twintig vragen gemaakt. Je kunt deelnemen aan de quiz via twee manieren:

  (a)    door op de volgende URL te klikken: https://kahoot.it/challenge/08474688?challenge-id=0d96d3b6-cd51-4ff6-918b-0787ebdeb86e_1620841200835

  (b)    de volgende Game PIN: 08474688 in te vullen in de KAHOOT-app of via www.kahoot.it  

  Maximaal 100 deelnemers kunnen meedoen en de quiz, met twintig vragen, staat open tot en met 8 juni.

  Doe je mee?

  Hanko