• Scheidsrechters 22-06-2021

 • En toen was er ineens een mini-competitie waar alle jeugdploegen aan meedoen. Op drie achtereenvolgende zaterdagen in juni spelen de ploegen uit en thuis. Maar wel allemaal tussen 10.00 uur en 13.00 uur. En dat betekent ineens een hoop geregel: nieuwe trainers, nieuwe ploegen, chauffeurs en … o ja, die wedstrijden moeten ook worden gefloten. En dan moeten we een beroep doen op jullie. Niet alle wedstrijden zijn geschikt om door een willekeurige speler/speelster gefloten te worden. Ik ben blij dat Ruben en Jesse hun verantwoordelijkheid hebben genomen door naar voren te stappen om de thuiswedstrijden van KOAG A1 te fluiten. Afgelopen zaterdag was Die Haghe veel beter, maar Ruben had die wedstrijd goed in de hand en kreeg vele complimenten. Mooi toch?

  Maar er zijn meer wedstrijden die gefloten moeten worden. Die wedstrijden worden aan een ploeg toegewezen. We verwachten dat de ploeg zijn verantwoordelijkheid neemt en gezamenlijk iemand kiest die de wedstrijd gaat fluiten. Er zijn nu twee zaterdagen geweest en tot mijn plezier is dat tot nu toe goed gegaan. Niet (meteen) bij elke ploeg (Katinka, dank voor het invallen), maar over het algemeen wel. Laten we het op opstartproblemen houden. Ik ga ervan uit dat zaterdag a.s. ook goed gaat. Na de zomer hebben we een volledig programma in te vullen. Vanuit KOAG doen we ons best om jullie als scheidsrechters te coachen met tips en trucs. Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan voor de A-junioren. Maar mocht je zelf opzien tegen het fluiten van een wedstrijd? Laat het me weten, dan doe ik mijn best om een begeleider te regelen.

  Tenslotte nog een update over het spelregelbewijs. De taart is nog niet weg; er is nog geen volledig team waarbij alle spelers het spelregelbewijs gehaald hebben. Sinds de aankondiging zijn er 14 spelers/speelsters die het spelregelbewijs gehaald hebben: Nu in totaal 49. Maar als je weet dat de nieuwe teamindeling voor volgend jaar van senioren t/m de B-aspiranten 95 spelers telt, dan halen we maar net de 50%. Dat valt me tegen.

  In de afgelopen weken heb ik van sommigen van jullie vragen gehad over hoe je moest inloggen om dit spelregelbewijs te halen. Je moet inloggen met een Sportlink-account, met een wachtwoord. En dat Sportlink-account moet je aanvragen op de website van Korfbalmasterz met het Email-adres, waarmee je bij het KNKV bekend bent. Je krijgt dan een activatiecode om je account vast te leggen. Dus inloggen met alleen een mailadres gaat niet goed. Ook hiervoor geldt dat als je hulp nodig hebt: laat het me weten. Op de website van Korfbalmasterz kun je dit terugvinden, maar in een eerder bericht op de website heb ik hier ook in de handleiding aandacht aan besteed. En die handleiding kun je downloaden.

  Tenslotte verdienen Peter, Vera, Stefan, Chris, Anna, Debora en Linda om nog in het zonnetje gezet te worden. Zij haalden in de afgelopen periode hun spelregelbewijs.

  Hanko