• SCHEIDSRECHTERS - 24-03-2022

 • KOAG Scheidsrechters – Opleiding; help KOAG om KNKV-scheidsrechter te worden!

  Ik schrijf dit stuk vandaag op de dag dat alle Corona-maatregelen tot het verleden behoren. Een van de nadelige gevolgen was dat opleidingen vanuit het KNKV stilgelegd waren. Zeker niet het allerergste in de Corona-periode, maar we wilden daar wel op gaan inspelen. Omdat de boetes op termijn ondraagbaar zijn.

  Met het verdwijnen van de landelijke Corona-regels, heeft de KNKV de mogelijkheid geopend om tot eind juni op een relatief simpele manier KNKV-scheidsrechter te worden (https://www.knkv.nl/opleidingen/knkv-scheidsrechter-2/).

  We hebben een klein jaar geleden al een beperkte groep KOAG-leden aangesproken, of zij wilden meehelpen. Ik heb hen individueel al benaderd om in te gaan op deze mogelijkheid. Maar wellicht zijn we jou vergeten te vragen. Alle hulp is welkom, en ik doe er alles aan om jullie hierin te begeleiden.

   

  Wat wordt er door KNKV aangegeven?

  -          Om te oefenen fluit je minimaal twee en maximaal drie wedstrijden in de laagste klassen van het wedstrijdkorfbal (deze tellen voor de rompregeling)

  -          Je mag zelf een begeleider kiezen, doe dit op basis van relatie en kennis. Het begeleiden telt niet mee voor de rompregeling, tenzij het een gecertificeerd begeleider of actief beoordelaar betreft.

  -          Je rondt deze opleiding af voor 1 juli 2022. Doe je dit niet dan moet je je opnieuw aanmelden voor de opleiding die in september gaat starten.

  Wat betekent dat in de praktijk?

  Individueel oefent de cursist in de praktijk. De cursist fluit wedstrijden op het daarvoor vereiste niveau. De cursist kan samenwerken met een begeleider, dit is niet verplicht. Een verslag op het daarvoor bestemde formulier van elke wedstrijd dient meegezonden te worden bij de examenaanvraag. Wanneer de cursist gelooft in eigen handelen vraagt men examen aan bij het KNKV.

  Toelatingseisen

  -          Je bent in het bezit van het spelregelbewijs.

  -          Bij het examen ben je minimaal 17 jaar.

  -          Je bent in het bezit van een geldige VOG (KOAG is bezig om dit als club te regelen).

  Je examen bestaat uit twee wedstrijden. De examinatoren beoordelen jouw examen. Over beide wedstrijden genomen moet het oordeel minimaal voldoende zijn. 

  Als je denkt, dat je op basis van je huidige kennis nu al zou slagen voor het examen kun je je dus al aanmelden!! En met een week of vier in het bezit zijn van een diploma. Er zit natuurlijk ook een keerzijde aan. Want het is leuk voor KOAG als er veel mensen zich aanmelden en wedstrijden gaan fluiten. Maar het is natuurlijk ook zeer belangrijk dat we jullie niet zo maar voor de leeuwen gooien. Je moet wel in staat zijn om de spelregels op het juiste moment toe te passen en om kunnen gaan met weerstand.

  Tot ziens aan en binnen de lijn,

  Hanko