• SCHEIDSRECHTERS - 29-01-2023

 • Fluitje van een cent?

  We zijn halverwege de zaalcompetitie, dus het wordt hoog tijd om de balans op te maken of de we de KNKV-verplichting van aantal te fluiten wedstrijden wel/niet gaan halen. Dat ziet er nu niet goed uit, als dit het einde van het seizoen zou zijn. Maar de optimist zal zeggen: “het had ook een stuk slechter gekund en we zijn pas op de helft”.

  Aantal te fluiten wedstrijden in de zaal

  Gefloten wedstrijden

  Tekort aan wedstrijden

  Financiële Sanctie

  Sportieve Sanctie

  57

  22

  35

  EURO 1.058,75

  4 punten in mindering


  Wat je hierboven leest, is de situatie die door KNKV is bijgewerkt t/m 22 januari. Ik heb twijfels of de sportieve sanctie wel juist is berekend, maar dat is voor nu nog niet belangrijk. Door de inspanningen van Bas, Jesse en Hanko dit afgelopen weekeinde betekent dat het aantal nu op 25 staat en daarmee het tekort op 32. Dat betekent dat we halverwege de competitie bijna op de helft van onze verplichting zitten. En dat we voor het eerst in jaren zicht hebben op het halen van die verplichting. Fluitje van een cent, denken jullie? Echt niet…

  We hebben zes teams in het wedstrijdkorfbal. Maar het komt regelmatig voor dat er geen externe scheidsrechters van het KNKV beschikbaar zijn en dat betekent dat wij deze wedstrijden zelf moeten fluiten. Leuk om onze verplichting te halen, maar zo iemand moet er wel zijn. En afgelopen weekeinde viel dat niet mee, met 10 van de 20 selectiespelers die vanwege een Corona-infectie niet beschikbaar waren. Jesse kon gelukkig de reservebeurt van Arjan (S4) overnemen; Bas pakte de reservebeurt van Peter op (B1) en nam ook nog de B2 over van Niels, zodat Niels een opengevallen wedstrijdplek kon invullen zodat die wedstrijd ook gespeeld kon worden. Bedankt Bas en Jesse. Daar word ik warm van als we elkaar zo kunnen helpen.

  Een groep mensen die ongezien ook een forse bijdrage leveren aan het invullen van de verplichting is de zaaljury. Bij S1, S2 en A1 zijn we bij thuiswedstrijden verplicht om een jury in te vullen: zowel een voorzitter, als een bediener van de schotklok als de tijdwaarnemer. Aangezien deze drie ploegen nooit allemaal tegelijk thuis spelen, betekent ook dat zij wekelijks aan de slag moeten. De rol van juryvoorzitter telt voor een half punt mee in het realiseren van de verplichting. Daarmee hebben ze nu ook al 7 wedstrijden van die verplichting ingevuld. Ook deze groep mensen verdient een pluim!

  Zonder de rest van deze groep tekort te doen wil ik Peter extra in het zonnetje zetten. Naast zijn rol als juryvoorzitter bij KOAG, doet hij dit ook soms bij KCC. En wordt er soms een beroep op hem gedaan om een wedstrijd te fluiten; zo floot hij vorige week heel verdienstelijk KOAG 3, omdat er geen KNKV-scheidsrechter beschikbaar was. Maar beoordeelt hij ook scheidsrechters en zet hij ze op het juiste spoor om nog beter te gaan fluiten. Alleen Peter zelf al heeft in deze zaalperiode al 7 wedstrijden van de KNKV-verplichting ingevuld. Grote klasse Peter!!

  Tot ziens aan de lijn, Hanko