• SCHEIDSRECHTERS - Update 21-04

 • Spelregelbewijs

  Vorige keer heb ik een taart in het vooruitzicht gesteld voor de eerste ploeg, waarvan elke speler zijn/haar spelregelbewijs heeft gehaald (https://www.ckvkoag.nl/taart-voor-het-team) . Dat leidde tot vragen, omdat sommige spelers/speelsters van het KNKV vrijstelling hebben gekregen om het spelregelbewijs te halen. B.v. omdat ze al een trainers-, of scheidsrechtersdiploma hebben. Vanuit KOAG willen we graag dat deze personen ook hun spelregelbewijs halen.

  Zie het als een rijbewijs. Je hebt dit misschien jaren geleden met veel moeite gehaald. Maar de verkeersregels zijn aangepast en ik ken hele volksstammen die er niet aan moeten denken om nu opnieuw examen te doen. Want het verkeer is veel drukker geworden; er zijn nieuwe regels. En last but not least.. de normen zijn strenger geworden. Zo’n opfriscursus kan dan toch helemaal geen kwaad? Ik heb erg hard moeten lachen toen een speler van KOAG 1, als fluitist bij KOAG A3, door alle spelers van KOAG A3 werd gecorrigeerd toen hij/zij floot voor het wegstompen van de bal. Want wegstompen mag (sinds dit seizoen), als het tenminste geen ‘gevaarlijk spel’ wordt.

  En laten we wel wezen: als je zoveel ervaring hebt, waardoor het KNKV heeft gemeend om je vrij te stellen van het halen van zo’n bewijs, dan is het toch een eitje om dit bewijs te halen. Sterker nog: het lijkt me voor hen veel eenvoudiger om te halen dan voor een speler/speelster uit de B-aspiranten.

  Deze week heb ik de ploegen op de training bezocht om nog een keer de aandacht te vestigen op het halen van het spelregelbewijs. KOAG A3 heeft dat samen met de trainster Kaylee goed opgepakt door aan te geven dat ze uiterlijk in de eerste week van juni allemaal het spelregelbewijs gehaald hebben. En uiteraard help ik daarbij. Met alle manieren (behalve het voorzeggen van de juiste antwoorden).

  Help je mee? Onder het mom van “als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer”, weet dan dat deze week Ditte, Katinka en Kaylee dit spelregelbewijs hebben gehaald. Wie volgt?

   

  Tenslotte een oefenvraag: Weet je het juiste antwoord op onderstaande vraag?

   

  mail je antwoord naar: hanko_vanooijen@hotmail.com

   

  Succes met oefenen en tot de volgende update, Hanko