• SCHEIDSRECHTERS UPDATE - Boete van € 1.300,75 en 4 punten in mindering

 • Puntjes scoren

  Ik heb jullie in de zaalcompetitie voorspeld dat het spannend zou worden of we voldoende wedstrijden gefloten hebben. Het hing erom; uiteindelijk hebben we het niet gehaald. Een tekort van 2 wedstrijden. En dat resultaat levert KOAG 60 EURO boete op en geen punten in mindering. Een resultaat om trots op te zijn. Als je weet waar we vandaan komen… Tel daarbij op de wedstrijdbijdrage die we hebben teruggekregen, omdat we zelf 9 wedstrijden hebben gefloten en de balans voor wat betreft het fluiten is EURO 260 positief!!

  Verplichting zaal

  Gefloten

  Saldo

  Boete

  Pt. In mindering

  57

  55

  -/- 2

  € 60,50

  0


  Is het lek nu boven? Nee, helaas verre van .. We zijn te afhankelijk (geweest) van enkele individuen. Ondanks de goede bedoelingen is er niemand van KOAG die een scheidsrechtersdiploma heeft gehaald. We hebben niemand die als KNKV-scheidsrechter wekelijks in het programma staat. We moeten ons realiseren dat het een zeer dun randje is waar we op lopen. En voor je het weet vallen we er weer van af. Wie zijn dan die individuen?

  -          Bas ’t Hart heeft 12 wedstrijden gefloten

  -          Hanko van Ooijen heeft 21 scheidsrechters gescout

  -          Peter Edens heeft 4 scheidsrechters beoordeeld

  -          Door het leveren van juryvoorzitters op 21 thuiswedstrijden

  -          Scheidsrechters die incidenteel zijn ingevallen op open plekken. Danwel bij KOAG, danwel verder weg (Jesse, Jordi, Jort, Niels, Peter, Robert, Ruben en Thomas).

  Vorige week zaterdag scoutte ik een scheidsrechter bij Maassluis. Dat gaf me ook de gelegenheid om een afspraak te maken met Gerda van Buren. Zij coördineert bij c.k.c. Maassluis de inzet en begeleiding van de scheidsrechters. Zij kwamen ook van ver met boetes die in de duizenden Euro’s liepen. Maar hebben het inmiddels behoorlijk goed op de rit met zeven scheidsrechters die wekelijks voor KNKV fluiten. Elke speler die thuis in het breedtekorfbal moet fluiten wordt begeleid door een scheidsrechterbegeleidingsteam, dat ook zeven man/vrouw sterk is. Zij spotten scheidsrechterstalenten, geven extra aandacht (o.a. door gebruik van headsets) en stimuleren ook om verder te gaan in het fluiten. Daar ben ik best wel jaloers op. Maar … het moet gezegd: je hebt een lange adem nodig. Maassluis is hier al tien jaar mee bezig.

  Het veldseizoen kent nog drie ronden voordat de competitie klaar is. Je vraagt je misschien af hoe ver we hier verwijderd zijn van de KNKV-verplichting? Niet schrikken:

  Verplichting veld

  Gefloten

  Saldo

  Boete

  Pt. In mindering

  63

  20

  -/- 43

  -/- € 1.300,75

  4


  Ik heb niet de illusie dat we dit nog (kunnen) ombuigen in drie speelrondes. Die punten in mindering is extra zuur, omdat de competitie vanaf volgend seizoen anders in elkaar zit. Je speelt een volledige competitie in een poule van vier teams. In vergelijking met nu (veertien wedstrijden om dat ene minpunt te compenseren), heb je vanaf volgend jaar maar zes wedstrijden om dat te kunnen doen. En het hangt er natuurlijk zeer van af met hoeveel teams je in het wedstrijdkorfbal start. Als er volgend jaar minder zijn, dan loop je het risico dat KOAG 2 twee punten in mindering krijgt. Volgens mijn berekening moeten we nu nog minimaal 8 wedstrijden in de KNKV-verplichting realiseren om het aantal punten in mindering tot twee terug te brengen.  

  Tot ziens langs de lijn, Hanko