• TAART VOOR HET TEAM!

 • Taart voor het team

  Samen met andere sportbonden en het NOC/NSF is een aantal jaren geleden gezocht naar een manier om samen een prettiger sportklimaat te maken. Er zijn toen ook reclamespotjes verschenen op radio en televisie en zo is ook de Week van de Scheidsrechter ontstaan. Binnen het korfbal wordt er gewerkt aan een veiliger sportklimaat. Om dit te bereiken heeft het KNKV, na overleg met alle verenigingen, besloten tot invoering van een verplicht spelregelbewijs. Die verplichting had vanuit het KNKV al jaren geleden moeten ingaan. Dit dient ervoor om de sportiviteit en het respect naar elkaar als spelers, maar zeker ook naar de scheidsrechter te bevorderen. Met dit doel trekken NOC*NSF en alle sportbonden samen op.

  Een belangrijk middel om dit doel te realiseren is het vergroten van de spelregelkennis onder de sporters. Om deze kennis onder de spelers, speelsters en natuurlijk ook coaches en ouders te verbeteren, is ‘Masterz’ geïntroduceerd. Voor korfbal is dit KorfbalMasterz.

  In een eerder bericht van de voorzitter is al aangekondigd dat binnen KOAG het spelregelbewijs een ondergeschoven kindje is. We hebben besloten dat een inhaalslag noodzakelijk is en vinden dat elke speler uit elke ploeg (van Senior t/m B-aspirant) een spelregelbewijs zou moeten hebben.

  Op dit moment is de situatie bij KOAG als volgt en zie dat bij bijna alle ploegen (veel) minder dan de helft van de spelers/speelsters het spelregelbewijs in bezit heeft:

  KOAG 1: 2/8

  KOAG 2: 8/12

  KOAG 3: 8/10

  KOAG 4: 1/13

  KOAG 5: 3/10

   

  KOAG A1: 2/11

  KOAG A2: 2/10

  KOAG A3: 0/8

   

  KOAG B1: 0/12

  KOAG B2: 0/10

   

  Kortom: er is een hoop te winnen!!

   

  We vragen jullie om het spelregelbewijs te gaan halen. Als je dat tenminste nog niet heb gehaald. Dat kan op individueel niveau, maar misschien is het leuker om gezamenlijk te doen, of af te spreken. Ik zal naar trainers/trainsters en aanvoerders op korte termijn een bericht versturen. Als je vragen hebt, om je erbij te helpen. Laat het me weten. Als bijlage bij dit bericht, kun je een handleiding downloaden waarin staat hoe je dat spelregelbewijs kunt halen. Er is taart voor de ploeg die als eerste volledig het spelregelbewijs heeft behaald. S2 en S3 hebben vooralsnog de beste papieren hiervoor.

   

  Help je mee?

   

  Hanko

  Email: hanko_vanooijen@hotmail.com

  Handleiding spelregelbewijs