• Wederom vier punten voor de Koag selectie

 • Wederom vier punten voor de Koag selectie
  Op een regenachtige zaterdag in Rhoon zou rond 5 uur de zon weer een beetje gaan schijnen in ieder geval in Krimpen aan de IJssel. Waar in de slotfase Koag 2 de wedstrijd uit het vuur wist te slepen pakte Koag 1 na een intense wedstrijd de twee punten tegen het nog ongeslagen RWA.

  Voordat we verder gaan blikken we eerst nog even terug op de afgelopen weken waar de Koag selectie het seizoen in Zwijndrecht is begonnen. Koag 2 pakte hier direct de eerste twee punten van het seizoen. Na wat zoeken in de eerste helft stond het uitstekend in het tweede deel van de wedstrijd en konden de eerste punten bijgeschreven worden. Hierna was het de beurt aan Koag 1. Een zeer sterke eerste helft waar de ploeg volledig domineerde liet in de tweede helft Albatros terugkomen in de wedstrijd. Na een gelijk opgaande tweede helft trok Albatros de twee punten over de streep.
  18 september stonden de eerste thuiswedstrijden op het programma. Op een zonnige zaterdagmiddag stond er niets in de weg voor het eerste 4 punten weekend althans dat zou je denken. Zowel Vitesse 1 als 2 pakte vroeg in de wedstrijd de voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.
  Vorige week op bezoek in Sliedrecht tegen het sterk geachte Merwede. Koag 2 gaf het juiste voorbeeld en pakte de 2 punten. De ploeg van Cores Snoeij speelde een prima tweede helft en trok in de slotfase de wedstrijd over de streep. Koag 1 nam het op tegen het nog ongeslagen Merwede 1. Tot 4-4 ging de wedstrijd nog gelijk op maar dat zou niet veel langer duren. Koag nam het heft in handen en pakte een ruime voorsprong waarna er met 8-17 gerust zou worden. Na rust was de verwachting dat Merwede uit een ander vaatje zou tappen maar Koag hield de controle en zou geen moment in de problemen komen. Na 22 minuten in tweede helft., ja u leest het goed na 22 minuten zou Merwede nummer 9 mogen toevoegen op het scorebord. Uiteindelijk een prachtige 11-24 overwinning en de eerste overwinning voor de hoofdmacht.

  Genoeg over de afgelopen weken. Terug naar gisteren. Op bezoek bij Rood Wit Albrandswaard, kortweg RWA. Koag 2 startte moeizaam en was vooral tegenstander van zichzelf. Er lukte in de eerste helft weinig dat zou betekenen dat er gerust ging worden met een achterstand van vier doelpunten. Er werd gesproken over vuur en vuur zou er komen. De tweede helft kwam het geloof snel terug en zou Koag 2 in de dying seconds de wedstrijd uit het heilige vuur slepen!
  Dan de beurt aan de hoofdmacht. RWA nog ongeslagen na 3 wedstrijden kende dus een uitstekende competitie start aan Koag zaak de ingezette lijn van de week ervoor door te trekken. Koag kwam sterk uit de startblokken en kende een vrij eenvoudige eerste helft. Met een stand van 1 tegen 7 zouden we uiteindelijk gaan rusten.
  Na rust probeerde RWA er direct een andere wedstrijd van te maken. Meer strijd en meer beleving zou moeten resulteren in het behoud van de ongeslagen status. Koag kende een lastige fase direct na rust liet het de kaas van het brood eten en viel het allemaal net verkeerd. RWA kwam sterk langszij herpakte zich knap 9-9.
  Maar goed herpakken is één maar volhouden is een tweede. Koag kantelde de wedstrijd weer de juiste kant op in ieder geval voor degene met een groen gele bril. Met 7 goals op rij over vele schijven pakte de hoofdmacht ook de tweede zege oprij. Trots op de inzet en mentale weerbaarheid van de gehele groep.

  Volgende week zien we jullie graag weer langs de lijn voor de tweede thuiswedstrijd tegen Juliana uit Oud-Gastel. Juliana pakte gisteren de eerste punten van het seizoen tegen Vitesse. Tot zaterdag!

  VAMOS!